O AUTORU

Rođen sam 1967. godine. Osnovnu i srednju školu završio sam u Nišu a Arhitektonski fakultet u Beogradu. Na fakultetu sam pohađao izbornu grupu predmeta iz Projektovođenja i diplomirao kod profesora Krešimira Martinkovića.

Po završetku fakulteta nešto više od dve godine provodim u Atini.

Profesionalnu karijeru započeo sam u “Putevima” u Rusiji, u Moskvi i Sočiju. Od 1996. do 2001. godine angažovan sam na nekoliko velikih projekata (Aerodrom u Nižnjevartovsku, Dača No. 1 u Podmoskovlju, Sanatorijum Zeleni Gaj - Tuapse, Sanatorijum Dolina Narzanov - Jesentuki, Sanatorijum Černomorje - Soči). Učestvovao sam u izradi izvođačkih projekata i projekata enterijera, koordinaciji učesnika na projektima, rešavanju tehničkih detalja na gradilištu, usaglašavanju materijala i opreme sa investitorima i izradi specifikacija za naručivanje, analizi ponuda, izradi ugovora itd.

Po povratku u Beograd, od 2001. do 2008. godine angažovan sam u “BM Consulting”-u na poslovima procena vrednosti projekata, pripremi tenderske dokumentacije, sprovođenju tenderskih procedura, ugovaranju radova, praćenju i kontroli troškova i vršenju stručnog nadzora. Vlasnik “BM Consulting”-a je Miloš Bošković, slobodan sam da kažem jedan od najvećih projekt menadžera Energoprojekta svih vremena. Klijenti BM Consulting-a bili su IN Hotel - Beograd, Volvo Srbija, Jedinstvo - Sevojno, D Truck Puls - Beograd (diler kompanije DAF), Hotel Moskva - Beograd, Tahal Srbija, Hotel Palisad - Zlatibor.

Paralelno sa radom u “BM Consulting”-u povremeno sam angažovan kao projektant na velikim projektima za rusko tržište, u projektnom birou “Diemme”, kod arhitekte Draška Nikolovskog.

Od 2009. godine radim samostalno kao stručni nadzor, na izradi budžetskih procena i izradi ili kontroli predmera, saradnik na projektovanju za rusko tržište itd. Na projektu rekonstrukcije hotela "Intercontinental" u hotel "Crowne Plaza" u Beogradu (po FIDIC ugovoru), u periodu 2012 - 2014. godine sam rukovodio timom za stručni nadzor, za kompanije "Boyden" i "Duodec" iz Beograda.

Saradnja sa Boyden-om se nastavila i u narednom periodu, tako da sam u periodu 2014 - 2015 angažovan kao vođa tima stručnog nadzora na projektima rekonstrukcije poslovne zgrade "Mala kula" u
bloku 19, Novi Beograd (Generali osiguranje), izgradnji poslovne zgrade kompanije "Kibid" u Zemunu i izgradnji Aviv Parka na Zvezdari. U periodu 2015 - 2017 sam radio kao vođa project management tima na projektu hotela InterContinental Ljubljana.

U periodu od 2017 - 2020 godine angažovan sam kao FIDIC inženjer na projektu IKEA Ljubljana. U ovom periodu izvršena je izmena detaljnog urbanističkog plana, pridobijene su građevinske dozvole, urađeni su projekti za izvođenje radova, porušeni postojeći objekti na lokaciji i sprovedena tenderska procedura za izbor izvođača, a samo građenje objekta i okolnih ulica je završeno za 15 meseci.

Možete da me kontaktirate na e-mail u nastavku.

S poštovanjem,
Siniša Vučković
www.sinisavuckovic.com

email: sinisavuckovic2@gmail.com